Spaghetti Bolognese
składniki:
Makaron spaghetti 300g
mięso mielone 300g
cebula 1szt
mięso mielone 300g
cebula 1szt
starty parmezan 2 szt
pomidory 1szt
marchew 1/2szt
sos Aspiro(bolognese albo słodko-kwaśny)-mi bardziej smakuje ten 2 :)
pomidory 1szt
marchew 1/2szt
sos Aspiro(bolognese albo słodko-kwaśny)-mi bardziej smakuje ten 2 :)
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie i odcedź.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Marchew obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do cebuli i smaż chwilę razem.- Na patelnię dodaj mięso i smaż do momentu zarumienienia. Następnie wlej 250 ml wody.
- Do mięsa wlej zawartość wybranego sosu, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień, dodaj pokrojone w kostkę pomidory i gotuj jeszcze 10 minut.
Dodaj makaron, dokładnie wymieszaj z sosem. Gotowe danie nałóż na talerze. Wierzch posyp startym parmezanem.
no i SMACZNEGO <3
Komentarze
Prześlij komentarz